Severek yiyebileceğiniz hem pratik hem de lezzetli zerdeçallı ve zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi ile karşınızdayız. Akciğer, mide ve kolon kanserine karşı etkili olan Brüksel lahanası, içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Yüksek oranda potasyum içeren bu besin, tansiyonun düşürülmesine de yardımcı olur. Faydaları saymakla bitmeyen Brüksel lahanasını, diyet ve vejetaryen menülerine uygun olarak sunulan bir yemekte kullandık. Malzemeler hazırsa, zerdeçallı ve zeytinyağlı brüksel lahanası tarifine geçebiliriz.
Zeytinyağlı ve Zerdeçallı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet Brüksel lahanası
- 1 adet küçük boy soğan (ince kıyım)
- 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Zerdeçallı Ve Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?
- Brüksel lahanalarının kararmış yapraklarını koparıp, temizledikten sonra bol suyla yıkayın ve yuvarlak kısımlarına bir çentik atın.
- Soğanı bir tavaya alın ve zeytinyağı, zerdeçal ve karabiberi ilave ederek hafif soteleyin.
- Brüksel lahanalarını ve havucu ekleyip birkaç dakika daha soteledikten sonra tuz ve su ilave ederek pişirin.
- Havuç ve Brüksel lahanaları yumuşayınca, bir limonun suyunu ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
- Kapağını açmadan soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin.